"Най-доброто рали в България!"

По-стари новини

Изказвания в сервизната зона след третата отсечка

Петър Гьошев (Престиж, Мицубиши Лансър Ево 8): Много съм доволен, че сме начело след първата половина на деня, но това още нищо не означава. Доволен съм от темпото си, смятам да продължим така и след сервизната зона. Колата е напълно оправена, единствените проблеми са със спирачките, които на моменти изпускат. Все пак ние сме с Ево 8 и с по-малките спирачки. Сигурен съм, че до края на ралито ще се получи много интересна битка, но не смятам да рискувам излишно. Румен Дунев (Рено Рейсинг, Рено Клио S1600): Радвам се, че съм в челото, но още от старта ни тормозят редица дребни проблеми. На прехода между първата и втората отсечка спукахме гума, после от скоростната кутия започна да избива масло, имахме проблеми и със съединителя. В третата отсечка застигнахме Ясен, който имаше проблеми с турбото и караше с гъст облак пушек след него. Но се случи в много тесен участък и нямаше къде да ни пусне да го изпреварим. Загубихме над половин минута, което ни струва и възможността да излезем начело.

rally-victory

Крум Дончев (Приста ойл, Пежо 207 S2000): Все още опознавам новия за мен автомобил. Във втората отсечка загубихме почти една минута заради проблем с една бобина – колата прекъсваше. После обаче всичко се оправи и спечелихме следващия етап. За нас е важно да свикнем с колата, с която се надявам да стартирам и на рали „България”. Ясен Попов (М-Тел рали тим, Мицубиши Лансър Ево 9): Ралито тръгна много добре за нас, спечелихме първите два етапа, а можеше да сме още по-бързи. Няколко километра след старта на третата отсечка дефектира турбото и оттам до финала въпросът беше колко време ще загубим. Съжалявам, че и Румен пострада от това. Разликата ни с лидера не е малка, но всичко е възможно, има още много до финала.

Петър Гьошев излиза начело в рали „Виктори София 2008”

Екипажът на АСК Престиж Петър Гьошев/Димитър Спасов (Мицубиши Лансър Ево 8) излезе начело в класирането на рали „Виктори София 2008” след третата отсечка на състезанието – „Чибаовци 1” (17,90 км). Надпреварата се завърза след проблемите с турбото на лидера Ясен Попов в този етап, където той даде едва шесто време и се смъкна на четвърто място в класирането – на 39,7 секунди зад новия лидер – Крум Дончев. Дончев (Пежо 207 S2000) записа първа етапна победа с новия си автомобил в третата отсечка и на финала победи с 11,9 секунди Гьошев и с 34,4 Румен Дунев. След сериозните размествания в челото на класирането Гьошев има аванс от 9,4 секунди пред Дунев и 17,4 пред Дончев. Четвърти е Попов, следван от Иван Ганчев и Турал Метков.

Румен Дунев излиза на втора позиция в рали „Виктори София 2008”, Попов остава начело

Пилотът на Рено Рейсинг Румен Дунев (навигатор Христо Христов, Рено Клио S1600) излезе на втора позиция в класирането на рали „Виктори София” 2008, след като записа второ време във втория етап на състезанието – „Миланово 1” (18,79 км). Начело в състезанието остава Ясен Попов (М-Тел рали тим, Мицубиши Лансър Ево 9), който спечели и втората отсечка и вече има аванс от 18,8 секунди пред Дунев. Във втория етап за деня стъпка назад направи Крум Дончев (Приста ойл, Пежо 207 S2000), който загуби 57 секунди спрямо Попов в отсечката. Двамата със Стойко Вълчев завършиха етапа на 6-а позиция и минаха на 4-о място в общото подреждане. Дончев изостава с 1.01,2 минути от Попов.

На трета позиция излязоха Петър Гьошев/Димитър Спасов (Престиж, Мицубиши Лансър Ево 8). Двамата завършиха втората отсечка на трето място, на 10,4 секунди от Попов и сега са на 31,9 секунди от лидера. Челната шестица в класирането допълват Тодор Славов/Добромир Филипов (Булбет, Рено Клио R3) и лидерите в клас N/3 Иван Ганчев/Кирил Попов (GP Рали тим, Рено Клио). Славов е на 1.13,8 минуто от лидера, а Ганчев – на 1.44,3 минути.

Ясен Попов повежда в рали „Виктори София 2008”, Димитър Илиев отпада в първата отсечка

Шампионът на България за 2005 година Ясен Попов (М-Тел рали тим, Мицубиши Лансър Ево 9) поведе в 4-ото издание на рали „Виктори София 2008”, след като спечели първата скоростна отсечка – „Свидня 1” (22,46 км). Ясен и навигаторът му Никола Попов записаха време 13.16,8 минути и изпревариха с 4,2 секунди Крум Дончев/Стойко Вълчев (Приста ойл, Пежо 207 S2000). Трети остана шампионът в група А за миналата година Румен Дунев (Рено Рейсинг, Рено Клио S1600). Румен и Христо Христов завършиха на 13,4 секунди от Попов. В първата отсечка отпадна лидерът в шампионата Димитър Илиев (ИРТ, Мицубиши Лансър Ево 9). Автомобилът на Илиев и навигатора му Янаки Янакиев е стъпил във фракция в един завой малко преди финала на етапа, след което колата е излетяла от пътя. По информация на мениджъра на ИРТ Владимир Илиев от удара е изтекла водата от радиатора на автомобила и екипажът е решил да спре, за да не повреди двигателя. Илиев и Янакиев са невредими след удара.

По-стари новини - следваща страница.

Към началото.