"Най-доброто рали в България!"

По-стари новини

Още два екипажа в колоната - добавена на 20.06.2008г.

Организаторите на рали „Виктори София 2008” допуснаха още два екипажа до техническия преглед днес следобед, въпреки че заявките им бяха закъснели. Така в списъка със заявените за участие бяха прибавени Венелин Рангелов/Йоана Рангелова (Рангелов Моторспорт, Ситроен С2, А/6) и Димитър Димитров/Иван Турлаков (Доктор Спийд, Ситроен Саксо, N/2). Техническият преглед на заявените екипажи за участие в рали „Виктори София 2008” започва днес в 14 часа зад НДК.

Нов автомобил за Крум Дончев - добавена на 19.06.2008г.

С нов автомобил се очаква да стартира бившият европейски вицешампион Крум Дончев в рали „Виктори София 2008”. Новината бе потвърдена и от сайта на пилота в интернет, като още утре на техническия преглед зад НДК ще разберем дали Крум ще участва в софийското състезание с Пежо 207 Супер 2000. По информация от тима на Дончев, в София ще бъде и настоящият водач в класирането в европейския шампионат Лука Росети, който трябва да помогне на Крум в адаптацията му към новия автомобил. През 2008 година Пежо 207 Супер 2000 е най-силният автомобил, както в европейския рали шампионат, така и в сериите IRC, а Крум ще е първият български пилот, подкарал такава машина. rally-bg Дончев започна сезона със Субару Импреза N14, подготвено от компанията на Томи Макинен, но отпадна в първите две ралита от нашия шампионат заради технически проблеми, като след това завърши трети в рали „Хеброс”.

Рали „Виктори София” събира най-добрите пилоти - добавена на 18.06.2008г.

Най-силните български пилоти ще стартират в четвъртото издание на рали „Виктори София”, четвърти кръг от националния шампионат. Директорът на ралито Георги Славейков съобщи, че 23 екипажа са подали заявки за участие, сред тях са всички лидери в класирането в нашето първенство – Димитър Илиев, Ясен Попов, Крум Дончев, Румен Дунев, Тодор Славов, Петър Гьошев и лидерите в отделните класове. Стартовият списък не е дълъг, но участниците са силни – заяви на днешната пресконференция преди старта на рали г-н Славейков. – Сигурен съм, че ще се получи оспорвано състезание, тъй като отсечките са много интересни и дават възможност за отлична изява на пилотите. Техническият преглед започва в петък в 14 часа зад НДК в София, а официалният старт на рали „Виктори София 2008” е пред пилоните пред НДК 19,30 ч. Скоростните отсечки са в събота и неделя, а сервизната зона ще е разположена в локалното шосе пред Националния исторически музей в квартал Бояна. На пресконференцията днес организаторите на ралито показаха и купите, които ще получат първите трима в генералното класиране на рали „Виктори София 2008”.

Пресконференция - добавена на 16.06.2008г.

На 18.06.2008г. от 11ч. в зала 6 на Националния дворец на културата ще се проведе официалната пресконференция на "Rally Victory Sofia 2008".

Бюлетин 1 - добавена на 16.06.2008г.

Поради форсмажорни обстоятелства, Дирекцията на Рали Виктори София 2008 отменя скоростни етапи 8 и 10 – Бункера. Преминаването на автомобилите ще се извършва по алтернативния път, посочен в пътна книга №2.

Предишна страница.

Към началото.